Microsoft si Atari fac echipa buna la jocuri clasice


Atari, unul dintre cei mai recunoscuti editori de divertisment interactiv – adica … producator de jocuri arcade, video si console de jocuri – implineste 40 de ani de existenta. Cu acest prilej, compania a incheiat un parteneriat cu Microsoft, pentru re-aducerea in scena a 8 jocuri clasice, insa intr-o maniera moderna, folosind posibilitatile oferite de standardele HTML5 si CSS3.

Portalul bazat pe browser este o colectie de ultima generatie de jocuri clasice Atari, reimaginate in HTML5, cu grafica si gameplay proaspete, dar si cu integrare Facebook si Twitter. Atari Arcade straluceste in Internet Explorer (un adevarat miracol stiintific :D), dar functioneaza bine si in celelalte browsere moderne. Datorita calitatii experientei in IE (rezultatul evident al colaborarii dintre cele doua companii), versiunea ad-free este pusa la dispozitie doar utilizatorilor de Internet Explorer.

Atari planuieste sa adauge peste 100 de jocuri in urmatoarele luni, dar momentan, jocurile disponibile sunt Asteroids, Combat, Centipede, Lunar Lander, Missile Command, Pong, Super Breakout si Yar’s Revenge. Multe dintre aceste jocuri, și mai ales  Missile Command, au fost optimizate pentru dispozitive capabile multi-touch ce ruleaza in IE10 si Windows 8. Cele mai multe dintre jocuri au, de asemenea, capabilitati multi-player cu ajutorul WebSockets (sau SocketIO pe browsere mai vechi).

Ryan Gavin, General Manager pentru Internet Explorer la Microsoft a declarat:

Arcade Atari demonstreaza ceea ce este posibil, atunci cand combini HTML5 cu un browser rapid si fluid, care este perfect pentru touch, lucru care este exact ceea ce veti obtine cu Internet Explorer 10. Acum, impreuna cu Internet Explorer si HTML5, vom ajunge sa vedem unele dintre jocurile noastre preferate trecand in urmatoarea generatie de jocuri web – lucru care este destul de fantastic.

, , , , , , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)