Google Voice Search a invatat romana


Google anunta undeva pe la ora 8 azi dimineata ca aplicatia Google Voice Search a mai “invatat” 13 limbi. Asta inseamna ca in prezent, Voice Search stie sa recunoasca 42 de limbi. Problema noastra “cea de toate zilele” a fost mereu suportul pentru limba romana, insa, printre cele 13 limbi nou adaugate astazi, se numara si limba noastra draga.

Acum putem sa folosim cautarea vocala fara sa ne facem griji ca trebuie sa pronuntam corect in engleza sau ca numele din agenda nu vor fi recunoscute. Partea frumoasa este ca, odata cu folosirea intensiva a aplicatiei, corectitudinea rezultatelor va creste, Google folosindu-se de cautarile noastre pentru a imbunatatii permanent serviciul.

 

, , ,

  1. #1 by Sergiu on August 20, 2012 - 12:45 pm

    E super ok daca are mai nou si limba romana, dar auzi, ai testat aplicatia? cat de ok merge? adica recunoaste cuvintele sau asa doar 2-3 si la restu iti da eroare sau ca nu e corect cuvantul..

  2. #2 by Pustiu on August 20, 2012 - 1:44 pm

    @Sergiu: Am incercat aplicatia si rata de reusita este destul de mare, dupa parerea mea. Am facut cautari si dupa termeni obisnuiti, si dupa fraze ceva mai lungi, si in 70%-80% din cazuri recunoasterea a fost decenta.
    Asa cum spuneam si mai sus, odata cu folosirea aplicatiei de catre utilizatori, procentul de recunoastere corecta va creste.

(will not be published)