Google Traffic


Trafic greu…sau mai degraba as spune lejer daca ar fi sa ma refer la activitatea din ultima perioada. Recunosc, lipsa timpului, prea evidenta prezenta a caldurilor, au facut sa incetineasca putin ritmul in care ma obisnuisem sa va scriu. Dar am revenit. :)

Am revenit cu o informatie care ar trebui sa ii bucure mult pe utilizatorii de Google Maps si pe soferi deopotriva. ¬†Google ne-a facut si noua disponibile informatiile referitoare la traficul rutier. Prin “noua” ma refer la Romania, si mai exact la Bucuresti (cel putin momentan).

Daca veti deschide in browser maps.google.ro si veti bifa optiunea Traffic, veti vedea o harta ca mai jos, la fel ca cea cu care v-ati obisnuit pana acum, insa cu un detaliu important: marcarea traseelor aglomerate sau mai putin aglomerate (cele verzi fiind strazile mai libere, iar cele rosii fiind cele mai aglomerate).

Similar, aplicatia pentru dispozitive mobile, prezinta si ea aceeasi functionalitate. E de ajuns sa bifati optiunea Traffic si veti beneficia pe telefonul mobil de informatii despre trafic in timp real.

Partea mai putin placuta, asa cum dezvaluiam mai sus, este ca informatiile din trafic sunt disponibile momentan doar pentru Bucuresti si autostrada Bucuresti-Pitesti respectiv doua portiuni din autostrada Bucuresti-Constanta.

Important este ca….avem informatii din trafic in timp real, in sfarsit, si noi. E doar o problema de timp pana cand vom avea aceste informatii si pentru celelalte orase mari din tara.

  1. No comments yet.
(will not be published)