Chrome si Mozilla cu haine de vara


Ieri Google a oferit utilizatorilor de Chrome o noua versiune. Chrome 20 nu vine cu foarte multe diferente vizibile fata de versiunile anterioare, insa se lauda ca ar fi rezolvat 23 de probleme de securitate pe care le avea. Asadar este o versiune mai sigura. De asemenea aduce imbunatatiri la redarea fisierelor de tip .pdf si .svg.

O functionalitate cu adevarat noua in aceasta versiune este Chrome to Mobile, functionalitate ce era disponibila anterior doar prin intermediul unei extensii. Pe scurt, langa iconita de Bookmark this page va mai exista una ce va trimite pagina curenta direct catre smartphone-ul cu Android asociat contului de Google (daca telefonul foloseste versiunea beta a aplicatiei Chrome for Android, disponibila pentru Android 4.0 +).

In urma cu 2 zile, competitoriul principal al Google in materie de browsere, Firefox, a lansat noua versiune pentru Android a browser-ului sau. Firefox for Android a aparut in urma numeroaselor plangeri asupra performantelor scazute, gestionarii deficitare a resurselor si a altor probleme semnalate de utilizatori. Noul Firefox pentru dispozitivele cu sistem Android se anunta a fi mai sigur si mult mai eficient, optimizat in ceea ce priveste utilizarea memoriei RAM si vizibil mai rapid.

Versiunea pentru Android vine cu Firefox Sync, suport pentru Flash si suport pentru HTML5, fara de care un browser modern nu poate iesi la rampa sa defileze. De asemenea are un aspect mai placut, cu cateva schimbari in ceea ce priveste ergonomia.

 Ar putea fi o alternativa atractiva pentru browser-ul default. :)

, , , ,

  1. No comments yet.
(will not be published)