Google Drive Review


Cand am anuntat lansarea Google Drive, v-am spus ca o sa revin cu un review, imediat dupa ce imi bag nasul putin prin aplicatie. Voi? Ati descoperit lucruri interesante la ea? Sa va arat ce am gasit eu :)

Aplicatia are o interfata simpla, specifica serviciilor Google, si va da din start posibilitatea upload-ului unui document nou sau cautarea unuia printre cele existente.

 

 

Vizualizarea fisierelor este si ea realizata intr-un mod intuitiv, ele fiind prezentate prin intermediul unei liste. Daca fisierul este unul de importanta marita, ii putem bifa steluta, iar daca dorim sa il trimitem mai departe, sau sa dam acces si altor persoane acestui fisier, selectam sagetica exact ca in imaginea de mai jos si avem la dispozitie un meniu in acest sens.

 

 

In meniul contextual, ni se mai pun la dispozitie o serie de setari, cum ar fi schimbarea contului, sau stabilirea dimensiunii memoriei cache, stergerea acesteia sau activarea encriptiei.

 

 

Dupa aceasta mica incursiune in aplicatia pentru mobil, hai sa facem un upload, sa vedem ce surprize mai apar. Aparent avem posibilitatea convertirii fisierului in format Google Docs.

 

 

Documentul apare imediat in folderul pe care Google il face in calculator.

 

Surpriza apare dupa sincronizarea folderului din PC, in momentul deschiderii fisierului uploadat. Pentru acest exemplu am facut o poza unei pagini dintr-o agenda, cu susul in jos.

 

Uimitor dar Google a reusit sa faca o mica recunoastere de text si sa o ataseze imaginii pe care am uploadat-o. Destul de impresionat, si util – ma gandesc aici la cazul in care am un document, needitabil, insa la o calitate acceptabila, si doresc sa pot obtine cateva paragrafe fara a mai fii nevoie sa le transcriu manual.

Cam atat cu review-ul aplicatie Drive a celor de la Google. Sper ca v-a placut.

Spor!

 

  1. No comments yet.
(will not be published)