Ce font este?


What Font is.com in traducere (mai mult decat) libera inseamna chiar “Ce font este”. Printre activitatile mele zilnice, a trebuit la un moment dat sa refac un slide, dintr-un document, deoarece era la o dimensiune foarte mica, si foarte slab din punct de vedere calitativ.

Problema majora nu a fost grafica in sine, layout-ul sau mai stiu eu ce nebunii, caci prima intrebare care a rasarit a fost: “Ook, si ce fonturi au fost folosite :| ?”. Pana recent, faceam o verificare ochiometrica si minutios stiintifica a fontului folosit, in incercarea de a avea o potrivire cat mai reusita.

E…asta pana recent. Am mentionat What Font is – chiar asa am dat si eu de el, cautand site-uri unde pot descoperi ce font a fost folosit intr-un material ales de mine. Pentru voi acum, am facut si o proba: am incercat sa aflu cu ce font a fost scris logo-ul Google. Am facut un printscreen, l-am uploadt pe What Font is, si in 2 pasi si 3 click-uri am aflat.

 

 

In lista de rezultate, vom primi din partea What Font is un numar de 100 de fonturi care se potrivesc cu imaginea uploadata, in ordinea relevantei.

Dupa o scurta verificare vizuala, si inca una pe Wikipedia, aflu ca logo-ul este bazat pe fontul Catull, deci varianta 2 iese castigatoare.

Pentru un designer web, este o unealta care salveaza foarte mult timp de cautari si verificari, nu-i asa? :)

 Spor va doresc!

  1. No comments yet.
(will not be published)