Softuri noi de la Adobe


La inceputul lunii Martie, pe data de 6, Adobe anunta lansarea ultimei versiuni a softului dedicat prelucrarii fotografiilor: Lightroom® 4. Aceasta noua versiune vine cu imbunatatiri in ceea ce priveste procesarea umbrelor si a zonelor luminoase (shadows si highlights), suport video precum si controale noi pentru modulul de ajustari. Una din noutati o reprezinta modulul de harti, care va permite etichetarea locatiilor (geo-tagging) fotografiilor si atribuirea usoara a locatiilor comune ale unui fotograf.

In plus, suportul video nativ ofera posibilitatea fotografilor sa redea, editeze si sa extraga cadrele dorite din video-urile realizate pe DSLR-uri, camere point-and-shoot sau smartphone-uri. Lightroom vine cu o suita de setari prestabilite pentru editarea video, iar rezultatul acestor editari poate fi exportat in format H.264 (MPEG-4) sau uploadat direct pe Facebook sau Flickr.

Cea de-a doua mare lansare a fost acum 2 zile, cand Adobe anunta disponibilitatea produsului Photoshop® CS6 beta. Acesta se poate descarca din Adobe Labs. Versiunea beta promite sa aduca imbunatatiri de performanta semnificative, noi functionalitati ale uneltei Content-Aware (Content-Aware Patch si Content-Aware Move care ofera utilizatorilor un mai mare control asupra editarii lor). De asemenea Adobe a anuntat ca versiunea beta are toate functionalitatile versiunii finale.

Sperand ca v-am trezit interesul, va las pe voi sa descoperiti toate noutatile si lucrurilor incitante din aceste produse software si sa ni le impartasiti si noua.

  1. No comments yet.
(will not be published)