Ce incurajam si ce nu …


Avand o saptamana de la relansare, ne-am confruntat cu diverse situatii mai mult sau mai putin prevazute, din care am invatat cate ceva. Una dintre ele, si poate cea mai importanta, este legata de scrierea tutorialelor, si pe aceasta cale trebuie sa ii felicitam pe cei care si-au adus contributia pe E-learn.ro.

Din pacate, am primit si materiale care nu apartineau utilizatorilor, ci erau preluate de pe bloguri sau de pe alte site-uri de tutoriale in limba romana.

Nu discutam de ce persoanele respective au trimis astfel de materiale, dar esentialul ramane ca nu le putem publica. In plus, faptul de a-si asuma munca altuia, omitand, intentionat sau nu, provenienta unui tutorial, nu este fair-play fata de autorii care au daruirea necesara pentru a aduce o contributie proprie in mediul online.

Ca sa rezumam: daca aveti permisiunea autorului, puteti trimite un material mentionand numele celui care l-a scris, dar nu veti primi puncte pentru asta. Apreciem orice tutorial primit, dar scopul comunitatii E-learn.ro este de a incuraja utilizatorii sa scrie propriile tutoriale, nu de a da copy-paste.

De aceea, in curand vom introduce un sistem prin care veti putea raporta tutorialele vazute pe alte site-uri si a caror sursa si autor nu sunt mentionate corespunzator. Speram ca acest lucru nu ii va descuraja pe cei care vor sa scrie tutorialul propriu, pentru ca astfel de persoane se vor bucura de intreg sprijinul nostru.

Comments are closed.